NU GÖR VI VÄXJÖ TILL EN ÄNNU GRÖNARE STAD!

Brf Linnégatan Lågan och Brf Norrtullsgatan Lågan i Växjö uppför ett bostadshus om 152 lägenheter. Byggnaden kommer också ha ett underjordiskt garage om 82 parkeringsplatser. Samtliga garageplatser kommer från start att utrustas med laddstolpar för elbilsladdning.

”Miljöaspekter ligger i tiden och är ständigt högaktuella. Alla kan inte göra allt men alla kan göra något. Vi gör denna satsning tillsammans med Naturvårdsverkets projekt ”Klimatklivet”. Samarbetet känns inspirerande. Jag tror inte att motsvarande satsning gjorts någon annan stans i världen. Jämförelsevis kan nämnas att energijätten Fortum har mindre än 50 publika Bild: Brf Linnégatan Lågan och Brf Norrtullsgatan Lågan laddstolpar utplacerade i hela Stockholm stad”, säger Christian Fredrikson ansvarig för Lågan-projektet i Växjö.

Christian Fredrikson fortsätter, ”En ny konventionellt driven bil som normalbilisten köper idag är förmodligen den sista konventionellt drivna bilen bilisten köper. Nästa nya bil kommer garanterat drivas på annat sätt. Det resonemanget har varit vår utgångspunkt och därför monterar vi laddstolparna redan nu”.

”Lågans bostadsrättsföreningars unika satsning på ett garage utrustat med 100 procent laddplatser för elbilar är ett mycket välkommet inslag i Europas grönaste stad. Klimatfrågan engagerar många privata och offentliga aktörer i kommunen, något som är helt nödvändigt för att vi ska nå målet om ett fossilbränslefritt Växjö 2030”, säger Cheryl Jones Fur (MP), ordförande i Växjö kommuns miljö- och hållbarhetsberedning. ”Helt rätt. Vi ser en starkt ökad efterfrågan från våra kunder till permanent möjlighet att kunna ladda sin el-bil”, säger Eric Melkersson, ansvarig mäklare för Låganprojektet på Fastighetsbyrån i Växjö.

För mer information och kontaktuppgifter:
Christian Fredrikson, Lågan Fastigheter i Växjö AB
Tel: 0703 143109
christian@cedrik.se
www.brflågan.se

Cheryl Jones Fur, Växjö kommun
Tel: 0739 825266
cheryl.jonesfur@vaxjo.se

Eric Melkersson, Mäklare, Fastighetsbyrån
Tel: 0733 877719
eric.melkersson@fastighetsbyran.se