Brf Lågan – ett av södra Sveriges hetaste byggprojekt

Sverige Bygger är landets mest använda tjänst för att bevaka, bearbeta och analysera projektmarknaden. De sammanställer också en lista med de byggprojekt som deras medlemmar valt ut som extra intressanta. På vinterns lista som nyss kommit finns Kvarteret Lågan – Porten till staden med, som enda byggprojekt i Växjö och på en femte plats i södra Sverige.

– Vi är jätteglada för uppmärksamheten, säger fastighetsägaren Christian Fredriksson, som tror att det som framför allt lockar till intresse är det för Växjö unika innerstadsprojektet.

– Det är ovanligt att ett kvarter med så centralt läge har såväl en privat innergård, som generösa uteplatser, balkonger och terrasser.

Kvarteret Lågan kommer när det står färdigt 2019 att ha fyra hus med sammanlagt 152 lägenheter. Stort fokus ligger på form, funktion och hållbarhet, och arkitekterna har sett till att ta vara på ljuset. Samtliga lägenheter har generösa ljusinsläpp. Dessutom är Lågan utrustat med ett garage där alla platser har laddstolpar för elbilar.

– Intresset från allmänheten är också stort, berättar Eric Melkersson på Fastighetsbyrån. Många är nyfikna på den spännande arkitekturen och läget. Jag får framför allt frågor om balkongerna, utsikten och de stora fönstren, men många tycker också att det är positivt med garagelösningen.

Även om det byggs mycket överlag i Växjö, har kvarteret Lågan ett exklusivt läge.

– I denna del av stadskärnan byggs inget annat och många Växjöbor vill gärna bo här, konstaterar Eric Melkersson.

Läs pressmeddelandet från Sverige Bygger här.

Gör en intresseanmälan Ta en titt i broschyren för etapp 2

Fastighetsbyrån svarar på dina frågor

• Funderar du på att sälja huset?
• Är du nyfiken på en bostadsrätt?
• Vill du veta mer om finansiering?

Kontakta Eric på Fastighetsbyrån, 0733-87 77 19.